Dé wonderoefening: squats!


 SQUAT WAT?

Wil je strakke billen en benen (en wie wil dat nu niet)? Dan is dit de oefening voor jou: de squat. Simpel gezegd: door je knieën zakken. Het is een eenvoudige oefening, met een heleboel variaties (gewone squat, knieën samen, sumo squat, etc.). Je kan laag gaan en zo meer op je bovenbenen werken, of hoger blijven om vooral je billen te trainen. Wij focussen hier op de gewone squat waarbij je alleen je lichaamsgewicht gebruikt. Ga je naar een fitnesscentrum, dan kan je natuurlijk extra gewichten gebruiken om de oefening te verzwaren.

HOE?

Hoewel het een eenvoudige oefening is, is het toch belangrijk dat je houding goed is. Anders kun je last krijgen van rug en knieën. Zo ga je aan de slag:

BEGINPOSITIE
Zet je voeten iets wijder dan schouderbreedte, houd je borst recht omhoog en kijk voor je uit. Je tenen wijzen lichtjes naar buiten.

Bron: http://www.30dayfitnesschallenges.com

Heidi Klum geeft bewegingsadvies

Heidi Klum

"Ik heb vier kids - dat houdt me continu bezig. We doen veel activiteiten samen: we onderhouden de tuin, springen op de trampoline, beklimmen de bomen, gaan naar het park en geven de eenden te eten. We zijn altijd actief en op de been."

Heidi is ex-supermodel en moeder van 4 sprankelende kids.

Bron: www.goodhousekeeping.com

7dagen beweegplan: wandelen en eettips

vermageren bewegen proteïnedieet Healthy Body

Maandag:

 

Dinsdag:

  • Eet enkel fruit, groenten en drink veel water (mijd brood, rijst, pasta en aardappelen) Tip: eet een lekkere soep of salade 
  • Beweging: 10 min. op en neer de de trap beklimmen
  • Maak een avondwandeling van 30min.
  • Beweging deel II: 30x squats, 30 situps

 

Bron: Healthy Body

Goede voornemens: Evolueer je training

Train je roest weg met boksen. Een afslankende training die werkelijk je geest en lichaam op de proef stelt. Denk je dat deze sport enkel voor Rocky Balboa-Stijl zwetende mannen weggelegd is? Denk dan hier maar eens aan: Niet enkel geeft boksen je de oppertuniteit om het gezicht van je gemene baas mentaal te projecteren, maar deze training voorziet ook in een 1, 2, 3 slag die de calorieën verbrandt terwijl je lichaam strakker wordt. En dan hebben we het nog niet gehad over je sterk verminderd stressgevoel. 

Start met een energieke en kracht opbouwende schaduw boksing opwarming.
Zorg er ten slotte voor dat je handen goed beschermd zijn met een stevig paar bokshandschoenen voor je erin vliegt! 
Leer hier schaduw-boksen:

Inhoud syndiceren