6 groenten die de meeste proteïnen bevatten

Groenten staan niet bepaald bekend als grootste bron van proteïnen, maar er zijn er een aantal die toch een redelijke hoeveelheid bevatten. Emily Gilbert, R.D., vertelt ons welke dat zijn:

Iets dat je zeker in je achterhoofd moet houden: "plantenproteïnen zijn onvolledige proteïnen. Dat betekent dat ze niet alle essentiële aminozuren bevatten," zegt Gilbert. Om de nodige amoniozuren te krijgen die je lichaam nodig heeft, combineer je de groenten best met volkoren granen.

Erwten
Een halve kop bevat 3,5 gr proteïne. Je kan er een lekker romig erwtensoepje van maken met munt. 

Spinazie
Maar liefst 3 gr proteïne in een halve kop spinazie. Spinazie past ook lekker in een smoothie

Gebakken aardappel
Hoeveelheid proteïne: 3 gr in een aardappel van medium grootte. Gevulde, gebakken aardappel met spinazie en geitenkaas als receptidee.

Broccoli
Het bevat niet enkel vezels (2,6 gr per halve kop), het is ook nog eens een grote bron aan proteïne, met maar liefst 2 gr per portie. 4 heerlijke recepten met broccoli.

Brusselse spruiten
Ze hebben een zeer slechte reputatie, maar ze zitten boordevol voedingsstoffen. Elke halve kop heeft zo'n 2 gr proteïne, met 247 milligram potassium en 110 microgram vitamine K.  
Er zijn best wel wat lekkere recepten te vinden die Brusselse spruiten bevatten.  

Maïs
Het is dan misschien wel technisch gezien een graansoort, maar we vinden 'm wel dikwijls in de groentenrayon. Een halve kop maïskorrels geeft 2 gr proteïne. Gegrilde maïskolf met citroen-peterselieboter al geprobeerd? 

Bron: www.womenshealthmag.com

Comments