Veelzijdig water

Fruitwater

Water is noodzakelijk voor een gezonde levensstijl. Niet enkel bevat het amper calorieën, het is veelzijdiger dan men denkt. Omdat de smaak zo neutraal is kan je er heel wat mee doen. Denk maar eens aan warme zomerdagen, een barbecue, of een formele bijeenkomst. Met fruit- of groentenwater kan je elke gelegenheid tot een heus evenement maken!

Hier alvast enkele ideeën om je water te pimpen:

Citroenwater met een vleugje munt:

Snijd een citroen in schijfjes of partjes en meng in het water. De citroen zal voldoende smaak afgeven door het snijden. Pluk muntblaadjes van de takjes (niet snijden want dan verliest het veel smaak).
De munt kan je best nog even tussen je handen wrijven voor je het mengt met het water, om de smaken los te maken. Laat het water een 30-tal minuten in de diepvriezer staan, en serveer nadien.

Superfoods: voordelen & recepten

Superfoods

De term superfood is tegenwoordig alom bekend. Men stelt dat deze voedingsmiddelen, vol van vitaminen, mineralen en vezels, een meer dan gemiddeld positief effect hebben op je gezondheid. Sommige superfoods zijn niet enkel gezond voor lichaam en geest, maar bevatten zodanig weinig calorieën dat ze sowieso een goed idee zijn voor een gebalanceerd dieet.

Avocado

Goed voor hart en hersenen en rijk aan eiwitten. Avocado’s verminderen naar verluidt buikvet en werken cholesterolverlagend.

10 lekkere gerechten met avocado.

Bosbessen

6 groenten die de meeste proteïnen bevatten

Groenten staan niet bepaald bekend als grootste bron van proteïnen, maar er zijn er een aantal die toch een redelijke hoeveelheid bevatten. Emily Gilbert, R.D., vertelt ons welke dat zijn:

Iets dat je zeker in je achterhoofd moet houden: "plantenproteïnen zijn onvolledige proteïnen. Dat betekent dat ze niet alle essentiële aminozuren bevatten," zegt Gilbert. Om de nodige amoniozuren te krijgen die je lichaam nodig heeft, combineer je de groenten best met volkoren granen.

Erwten
Een halve kop bevat 3,5 gr proteïne. Je kan er een lekker romig erwtensoepje van maken met munt. 

Bron: www.womenshealthmag.com

Makkelijke tips om niet te verdikken op een barbecue

Zodra de zon doorbreekt, slepen we met z'n allen pakken kolen aan om er vlees op te roosteren. Hoewel dat vlees vaak niet de boosdoener is, kunnen sausjes en marinade ervoor zorgen dat je zo'n avond rond en iets minder gezond afsluit. Ruud van de fijne blog Supervet.be geeft handige (en lekkere) tips.

De barbecue: door velen geliefd, maar ook door velen gevreesd. Met enkele kleine aanpassingen hoeft die gezellige barbecue echter absoluut geen ongezonde aangelegenheid te zijn.

1. Kies goed vlees, en marineer het zelf

Bron: www.nieuwsblad.be

De 20 gezondste draagbare snacks

Het kan best moeilijk zijn om gezonde keuzes te maken tussen maaltijden, zeker als je onderweg bent en ineens honger krijgt. Maar ondanks de makkelijkheid van voorverpakte snacks zoals chips, zijn veel van hen ondergedompeld met suiker en sodium en andere ongezonde ingrediënten. Het goede nieuws: met een beetje voorbereiding en vooruitzicht kan het vieruurtje iets gezond worden, smaakvol en probleemloos. Gooi daarom één van de volgende gezonde snacks in je lunchpakket:

1. Gecarameliseerde Pompoenzaden

Inhoud syndiceren